luni, 14 decembrie 2015

Trina Solar iese din angajamentul de pret UE

Compania Trina Solar spune ca pretul minim de import nu reflecta tredurile curente ale pietei, care arata ca pretul mediu de vanzare scade mai repede decat rata asteptata. Trina va furniza de acum pietele din UE de la fabricile sale de peste ocean.

Comisia Europeana a acceptat angajamentul de pret minim de import (UT) potrivit careia companiile chineze sunt de acord sa vanda celule solare si panouri fotoltaice in UE la un pret mai mare decat pretul minim de import impus (MIP). Producatorii care nu au acceptat acesti termeni ai intelegerii au avut taxe AD si AS mari, care in cazul Trina Solar au fost 47.7% respectiv 3.5% care a fost aplicata pentru o perioada de 2 ani, incepand cu 13 Decembrie 2013.

Ca si o adaugare, Comisia Europeana a anuntat recent ca va initia o noua revizuire a situatiei dar a mentinut ca masurile AD, AS si UT vor ramane in "forta".

Directorul Trina Solar Jifan Gao a anuntat ca "situatia actuala afecteaza executia strategia companiei de extindere globala" el mai adaugand ca" pretul minim de import (MIP) nu reflecta trendul actual din sectorul solar, asta deoarece pretul mediu de vanzare scade in piete majore la o rata mult mai ridicata decat cea asteptata" anticipand ca acest lucru va continua si in viitor. Ca si incheiere el a mai adaugat ca " companiile care raman in UT si-au pierdut competitivitatea cu rivalii non-China din UE.

sursa: http://www.pv-magazine.com/index.php?id=9&tx_ttnews[tt_news]=22421&cHash=4e83cdd9b55ed0c267b9b3fd2142e1d0#axzz3u282yJ65

Aceasta stire a fost precedata de stirea despre reinoirea taxelor UE pentru produsele solare din China.
O puteti gasi aici: http://stiri-fotovoltaice.tumblr.com/post/134781513504/ue-reinoieste-taxele-pe-produsele-solare-din-china